Boksetræning

Boksning er helt sikkert for alle!
Uanset hvem du er, kan du boksertræne. Du kommer kun til at bokse mod andre, der er på samme niveau som dig selv. Har du ikke lyst til at bokse mod andre, kan du sagtens bare deltage i træningen. Vil du bokse kampe skal du have deltaget i 4 måneders instruktion inden og du skal være fyldt 11 år, men ikke være fyldt 35 år. For alle gælder det, at for at få en kamp bog skal du gennemgå en læge- undersøgelse og erklæres konkurrencedygtig. Ved alle boksestævner skal der være læge til stede. Han er øverste myndighed og kan på ethvert tidspunkt stoppe en kamp, hvis han finder det helbredsmæssigt nødvendigt. Under alle omstændigheder er boksning en idrætsgren med skrappe regler, hvor den fysiske sikkerhed og beskyttelse af kroppen altid kommer i første række.

Boksning for mænd
Boksetræning får det bedste frem i dig. Både fysisk og mentalt. Ud over at komme i formidabel form får du nogle positive psykiske egenskaber, som du også kan bruge uden for ringen. Ligesom i et spil heads up
holdem poker lærer du at skærpe koncentrationen, når du står overfor en modstander. Du bliver også en del af det helt specielle kammeratskab, der hersker i klubben, og som ofte breder sig langt ud over klublokale og omklædningsrum. Du bestemmer selv.

Boksning for kvinder
Flere og flere kvinder finder heldigvis ud af at skifte fitness.dk og aerobiccentrenes skinnende nylondragter ud med T-shirts og boksehandsker. Det er sikkert fordi boksning byder på meget mere og i højere grad handler om at bruge sig selv frem for at vise sig selv frem. Under ledelse af veluddannede bokseinstruktører får du en alsidig og individuel tilpasset træning af din krop, der giver resultater der taler for sig selv. Kvinder kan godt bokse kampe, men mange vælger boksningen alene for træningens skyld og foretrækker tit at slå på en sandsæk i stedet for en modstander. Og det kan man sagtens i vores klubber. Boksning er også et rigtigt godt supplement til andre idrætsgrenes træning. Men uanset hvorfor du kommer - er det helt sikkert - du kommer i form.

Boksning for de helt unge
Giv dit barn nogle sunde værdier og holdninger, hun eller han kan bygge videre på resten af livet. Send dit barn til boksetræning. Bokseklubben har en berettiget social funktion og en god atmosfære, hvor børnene tilegner sig nogle grundlæggende evner, der giver selvtillid og selvkontrol. De lærer blandt andet at kampen for respekt om deres personlighed ikke nødvendigvis behøver at foregå i skolegården eller på gadehjørnet. Samarbejde, samvær og sammenhold er kendetegnene for den ånd, der hersker i vores klubber. Derudover er boksetræning den bedste og mest alsidige fysiske træning, man kan byde kroppen. Store som små. Man skal være fyldt 11 år for at deltage i træningen, der er tilrettelagt til dette alderstrin og ligeledes har helt specielle kampregler.
 
Boks dig i bedre form
Det er ingen myte, at boksning er den idrætsgren, hvor du bruger din krop mest.
Du kommer ud i alle kroppens kroge, og får effektivt og hurtigt opbygget en god kondition. Det er hårdt, men du sætter selvfølgelig selv dine grænser.
Træningen er yderst varieret, og du kommer aldrig til at kede dig. Du vælger selv om du vil bokse mod en modstander i træningslokalet eller bokse kampe.
Mange - især kvinder vælger da også at boksetræne udelukkende for motionens skyld og nøjes med at bokse på sandsæk.... Så kom til boksning og kom i form.

Boks dig til højere koncentrations evne
Intensiv træning af kondition, udholdenhed, reaktionsevne samt teknik og taktik øger din koncentrationsevne. Og du bliver forbavset over hvor stærkt det går.
Når du boksetræner finder du hurtigt ud af, også at kunne udnytte dine nyerhvervede evner på andre måder i din dagligdag i form af koncentration og selvdisciplin.
Boksetræning giver dig evner du kan bruge effektivt på andre måder af dit liv.

Boks dig til større selvtillid
En god fysisk form giver også psykisk velvære og dermed større selvtillid.
Og bevidsthed om at kunne forsvare sig selv og håndtere en stress-situation uden for bokseringen giver dig mere selvtillid. At afreagere fysisk er en god måde at få ro i sjælen på og styrker dit overblik i mange situationer.

Boks dig til mere livskvalitet
At træne, svede og overskride grænser sammen med sportskammerater er en optimal form for samvær, hvor du virkelig mærker, at du "lever".
Selvom boksetræning forgår under en uhøjtidelig stemning, vil du mærke lysten til at yde dit maksimale. Men hele tiden er der dig der sætter grænsen for hvor meget du vil presse dig selv.
Selvom boksetræning er individuel og fungerer på mange forskellige niveauer, forgår det hele tiden under et tæt fællesskabs rammer. Et fællesskab, der i sig selv er værd at komme til træning efter. Når du bruger dig selv og lader din krop arbejde for dig, får ordet livskvalitet en helt ny mening

Hvad er Boksning?

Klassisk boksning for alle
Boksningen dukkede op engang i 1700-tallets England. Den moderne boksning bygger på The Queensbury Rules, som blev udarbejdet af markisen af Queensbury i 1867. Sporten blev betragtet som en gentlemans sport - "The noble art of selfdefense", hvor det drejer sig om at ramme, uden selv at blive ramt. I dag er boksning en globalt anerkendt og moderne sportsgren, hvor alle kan deltage. Kvinder og mænd. Der er naturligvis forskel på træningen alt efter ambitionsniveau, og motiverne for at vælge boksning som idrætsgren er også forskellige. Alle er velkomne uanset alder, køn og motiver. Fælles er de glæder og kammeratskab boksning giver dig, uanset på hvilket niveau du ønsker at bokse.

Myter og sandhed
Der er mange myter om boksning. Barske bisser som Mike Tyson med blå øjne, brækkede næser og blomkålsører. Virkeligheden er heldigvis en helt anden. Amatørboksning er en klassisk kampsport med et helt klart og skrapt regelsæt. Og med sportsverdenens mest omfattende sikkerhedsregler

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk